четвер, 29 грудня 2016 р.

Рушнички ви мої, рушнички




         27 грудня 2016 року в кімнаті – музеї «Світлиця» Підберізцівського НВК І-ІІІ ступенів відбулося свято «Рушнички ви мої, рушнички». Учні 6-7 класів захотіли провести його саме у «Світлиці», щоб відчути той запах давнини, родину єдність. Адже рідна домівка завжди була символом доброти, чистоти, морального здоровя, душевної краси.


    Як багато може розповісти бабусина скриня. Саме уній зберігалося найцінніше, найдорожче для кожної людини. А у нашій кімнаті – музеї у маленькій скрині знаходяться рушнички. Учні 6 класу розіграли сценку «Рушнички із бабусиної скрині». Вони дізналися про те, які були рушники, де і коли використовувалися, чому українські жінки так багато вишивали. Учні виконали пісні «Світлиця» І. Білозіра і «Рушники» на слова Малишка.
    Учні ж 7 класу розповіли про рушники як оберіг, специфіку вишивок у різних регіонах. У пісні дівчата вклали всю душу, здавалося, що побували на вечорницях, де дівчата вишивали, жартували, а у грудневі вечори колядували.

   Свято допомогло учням краще пізнати душу народу, зрозуміти, що рушник не тільки окраса житла українця – це символ чистоти, незрадливості, а найважливіше – наш оберіг. Воно сприяло розвиткові творчих здібностей дітей, бажанню зберегти родинні традиції, не забувати своєї національної культури.

   Рушник – ще й досі живе у побуті українців. Він єдність поколінь.

Класні керівники:
Музика О.В


Дмитерко Л.Є


Немає коментарів:

Дописати коментар